UDDANNELSE

Vores pædagogik

De tyske børnehaver i Nordslesvig arbejder efter deres egne læreplaner, som er i overensstemmelse med dansk lovgivning. Det giver vores dedikerede og kompetente pædagoger frihed til at udvikle og planlægge samværet med børnene.

Kommunikation og sprog

Det daglige sprog for de voksne i huset er talt og skrevet tysk. Det gælder både kommunikationen med hinanden og kommunikationen med børnene. Det skyldes institutionens karakter af at være en institution for det tyske mindretal i Nordslesvig. Vi forbereder os på det videre besøg og brug af de tyske faciliteter i Nordslesvig. Børnene har frihed til at bruge det danske sprog, men bliver tiltalt af de voksne på tysk.

Forældresamarbejde

Forældrene skal have mulighed for at deltage i udviklingen af børnehaven i et gensidigt samarbejde. Vi har en åben dialog med forældrene, fordi de kender deres børn i situationer, som ikke er tilgængelige for os, og vi ser børnene i en hverdag, som forældrene kun kender på anden hånd. Derfor er en frugtbar dialog mellem forældre og børnehave uundværlig. Vi tilbyder både personlig dialog i hverdagen og via telefonen eller vores intranet “famly”.

b

Tilsynsrapport 2023

Du kan finde den aktuelle tilsynsrapport her.

Børnehavebrochure

Information om de tyske børnehaver i Nordslesvig

Naturen helt tæt på

Koncept: Hvordan vi arbejder med naturen

Krop, sanser og bevægelse

Vores arbejde med sensorisk perception